Къде изграждат велоалея в Поморие?

Община Поморие заложи 150 000 лв. в капиталовата си програма за 2013 г. за изграждане на пешеходна зона с обособяване на велоалея по ул. „Княз Борис I” в гр. Поморие.

Част от пешеходната зона вече е изградена и предстои да бъде обявена обществена поръчка за фирма изпълнител на проекта за велоалеята.  През 2013 г. ще се изпълни първия етап от него, като се предвижда велоалеята да започне от входа на град Поморие (от Бургас) и да свърши до ул. „Европа” ( близо до бившия Лимонаден цех).

В по-голямата си част алеята за велосипедисти ще е част от уличното платно, като за целта ще бъдат монтирани гумени ограничители с чоп и ще бъде изпълнена с напречна маркировка. На места алеята ще бъде част от пешеходната зона и там тя ще бъде обозначена с цветни бетонови плочи.

По проект, от Сънсет Ризорт до магазин „Пени”, движението по велоалеята ще бъде двупосочно, а след това, по посока центъра, движението ще е еднопосочно от двете страни на пътното платно.

Предвижда се още поставянето на нови знаци, указателни табели, пешеходни пътеки и светлинни съоръжения.

Проектът за изграждане на велоалеята (първи етап), заложена за изпълнение в програмата на Общината, може да видите тук: velo-plan.

Изтегли като файл (PDF, 10.26MB)

14 Отзиви

  1. анонимен

    Изграждането но велоалеята е факт, но не видях проекта който се показва да е одобрен.
    А на отговорника по безопасността на движението му обръщам внимание, че спирка на гр.транспорт не се слага на 10 метра преди кръстовище!

  2. Движението на МПС в Поморие бавно, но сигурно се превръща в хаос.

  3. КОсъма

    ХОРАТА ИСКАТ КОНТРОЛ! Ако ще да сложим километри маркировка и милион знаци и ограничения поморийският селяндур няма да спази правилата.
    Изходът е съвместна работа с КАТ, дарения НЕ ЗА ГОРИВО, а за РЕЗУЛТАТИ и заснемащи устройства ключови улици.

  4. Какво ви пука? Поморийци са зле и много хора от Поморие го знаят. Всички сме един голям хаус.

    • Няма вече поморийци.В болшинството са селяни от Еркеч,Бата ,Гюльовци,Страцин и др.п. И в Общината е пълно с тях .Каква култура ,какво отношение от типове,които дори и не правят усилие да се научат на елементарни обноски,поведение,начин на държане в обществото,поза най-малко пред фотообектива,облекло,подходящо за съответния случай и т.н. и т.н.Справка-снимките от последните събития от всякакъв характер ,публикувани в локалните медии.
      А хаус музиката е много добър начин за релакс.
      Хаоса обаче се надявам да намалява.Нека мине утрешния панаир!

      • Iva na kakvo si ?
        Ne se sardete kakvi hora sa v Obshtinata vie sami si izbrahte tozi kmet.

        • Те-поморийци може да са си избрали или не този кмет,но кой назначи след това хората ,как останаха някои с всички правителства,кои се промушиха и т.н. Я да видим днес каква ще я свършите!

  5. Омерзението води до активност.Дано да не е разрушително-агресивна .Подставена и обслужваща,дано не е в услуга на "селското" и на задкулисието на родените с възможности за използване на стилистика от типа "na kakvo si ?" и "ти" и " вие сами",което е осъзнато повърхностно себе изразяване на противоречието към всичко което не е мое и наше и че е свършено от другите.А къде е бил Иван?Говорим за псевдо елита на Поморие ,моралната среда в града,породена от профанизирането на общността,присъединила се към псевдо компетентната върхушка, която работи само за личната партия и само за себе си т.н. и т.н.Това е и в национален мащаб.
    Дайте гласа си като демократ и имайте после претенцията .Не бъдете жертва на манипулациите,които имат за цел да те отстранят.Днес трябва да сме свободни и всички да гласуваме по съвест,без самоограничения,за да не продължим да плащаме дълго инженирания преход ,който е породил поредицата едноименно приватизиращи безспирно обекти,не лишени от щастието да си изживеят охолно живота ,безстрашно живеещи под чадъра на властта "випове"и максимален брой безработни ,ежедневно самоорганизирани само и единствено за изравянето на поредната порция храна,след изяждането на която започва страха за следващата.

  6. альоша

    Алексиев велоалеята трябваше да е на друго място.Пак си изми ръцете.

  7. Глупаци! С това място на велоалеята тотално се спъва движението в града. Какво им пречи да я направят покрай морето зад бившата жп гара.

    • велолюбител

      Пречи,пречииии там няма асфалт и всичко трябва да се започне от самото начало, а тука си готово за 150 000 лева слагаме гумени колчета за преграда малко жълта боя в средата за осова линия и велоалеята е готова

      • Тая боя и колчета да не са от платинени нишки? На! Гласувахте пак за ГРОБ, нали тъпоглавци?

        • ДА,и пак ще гласувам за ГЕРБ!А вие какво направихте?Ревахте един месец за високи сметки за ток,протести незнам си кво и накрая пак утивате и гласувате за комунисти и турци,когато точно по него време бяха подписани тези договори с ЕРП тата.Това незнам как да го приема,що за народ може сам да се закопава така.Толкова ли ви е плитка паметта,за тва което сътвориха всички управляващи до сега.Единствено за себе си може да си променя мнението за всяка една партия,но НИКОГА ДО ЖИВОТ няма да си промена мнението за БСП И ДПС,защото те вървят заедно както знаете,никога няма да гласувам за тях!

          • Знаеш ли герб какво ще прави с ерп-та ?!