Вие сте тук: Начало » Култура » Поморийските светулки на бургаска сцена
    Поморийските светулки на бургаска сцена

    Поморийските светулки на бургаска сцена

    Детска театрална студия “Светулка” при НЧ ”Светлина 1939” гр. Поморие, ще представи на 25.05.2013г. от 11.00ч., в Държавен куклен театър – Бургас, спектакъла „Любовта е солена”. Той е част от празничната програма за Деня на българската просвета и култура – 24 май и е създаден по проект на Община Поморие – „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”, финансиран от МРРБ. В него се развива темата „Поморие-Земя-Море-Въздух”, в която се преплита в едно, миналото, настоящето и бъдещето на град Поморие. По неповторим начин, със средствата на модерните, визуални и сценични ефекти, заедно с фотографията, музиката, поезията и танца, се постигат завидни резултати, в една нова, творческа среда. Културното наследство, архитектурните факти, провеждащите се събития, обновената градската среда, определят и уникалността на Поморие, като един прекрасен град на Черно море, пресъздаден и в самия спектакъл.
    Неговите автори – Румяна Кралева, Лидия Атанасова, Красимира Омайникова, Теодора Кралева и Пейо Пантелеев, са генерирали идеи, осъществени от децата актьори – Мила Николова, Иво Русков,Мари-Никол Маркова, Кристиян Панайотов, Димитър Тодоров, Веселина Янева, Сияна Христова, Димана Офилова, Живко Желев, Габриела Господинова .
    Малките „светулки” на НЧ „Светлина 1939” са истински посланици на изкуството и културата на града ни.

    Можете да се убедите в това на 25.05.2013г. от 11.00ч. в Държавен куклен театър – Бургас, като гледате „Любовта е солена”.

    Пресцентър Община Поморие

    Горе