Вие сте тук: Начало » Водещи новини » Туристически автобус ще вози до забележителностите на Поморие
    Туристически автобус ще вози до забележителностите на Поморие

    Туристически автобус ще вози до забележителностите на Поморие

    Нов, открит туристически автобус ще вози жителите и гостите на Поморие, по определен маршрут, до забележителностите на града. Новата атракция за Поморие е част от проекта на Общината – “Поморие – туристическа  атракция – град  на солта, древна  история и традиции” с договор № BG161PO001/3.1-03/2010/006 , който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013г.

    След предложение на Управляващия орган, срокът за изпълнението му е удължен до 23 ноември 2013г. В момента тече процедурата за избор на изпълнител за доставката на автобуса.

    Всички строително-ремонтни дейности по проекта са вече завършени. Изграждането на пътния участък по улица „Солна”, от светофара до ул. „Емона” (бл. 25), който значително улеснява движението на автомобилите, също е част от проекта и е финансиран по ОП „Регионално развитие 2007 – 2013 г.”. С европейски средства се благоустрои районът около и в музея.

    Цялостният ремонт на музейните сгради, фасадното осветление и запазеният автентичен вид на беседката, алеите и солниците, са част от основните дейности по проекта, чиято стойност е в размер на
    1 887 704 лв.

    Заедно с туристическия автобус ще бъдат доставени мултимедийно оборудване, бариери и стационарни бинокли за наблюдение на езерото.

    Пресцентър Община Поморие

    Един коментар

    1. С този автобус на този тесен път няма да има никак ви задръствания в Поморие.
     Аптеките заредете повече хапчета за нерви.

    Горе