Вие сте тук: Начало » Култура » Започва Осмият музикален фестивал за хора в неравностойно положение
    Започва Осмият музикален фестивал за хора в неравностойно положение

    Започва Осмият музикален фестивал за хора в неравностойно положение

    За осма поредна година Поморие ще бъде домакин на фестивала на хора в неравностойно положение, организиран от фондация „Сила за живот” и Община Поморие. На 23 и 24 август, от 20:00 часа, на сцената на НЧ „Просвета 1888”, изпълнителите от фондацията ще зарадват жителите и гостите на града с много музика и танци. Първата вечер ще бъде посветена на българския фолклор, а втората на поп музиката. Днес изпълнителите от фондацията дадоха пресконференция, на която стана ясно, че участниците във фестивала ще бъдат 47 и от сцената ще зазвучат и много авторски парчета.

    В пресконференцията участваха заместник-кметът на Община Поморие – Илия Джингов, председателят на фондация „Сила за живот” – Йордан Стефанов, арт директорът Александър Николов, певецът Орхан Мурад, Кристиян Григоров /Крис/, който е и член на УС на фондацията и изпълнители и ръководители на артистични школи, които ще вземат участие във фестивала. „За нас е огромна чест и удоволствие, че вие сте тук за осма поредна година. Вие сте изключителни хора, духът и енергията, които носите със себе ще заредят поморийци, както и гостите на града през дните от фестивала”. – каза пред участниците заместник-кметът Илия Джингов.

    Талантливият Крис призова за подкрепа частни дарители, за да може фестивалът да се разрасне и популяризира. „По време на концертите хората ще могат да забравят за проблемите и да се отдадат изцяло на изкуството, а ние сме тези, които можем да ги подкрепим, да им дадем своите аплодисменти и своята любов, за да се почувстват хора като всички останали” – каза още Крис. Орхан Мурад подчерта, че  фестивалът дава възможност на хората в неравностойно положение да се докажат като неделима и достойна част от обществото. Той призова за внимание към нуждите и потребностите им.

    Основоположник на фестивала и учредител на фондация „Сила за живот” е Пламен Толев – Берти, който вече не е между живите. Фондацията е създадена с цел повишаване на културното равнище на хората в неравностойно положение и създаване на благоприятни условия за изява и развитие на техните възможности за пълноценен живот чрез активното им включване в обществения живот и общуване чрез изразните средства на музиката и танца.

    Община Поморие и фондация „Сила за живот” канят всички граждани и гости на Поморие на Осмия  музикален фестивал на хора с физически увреждания, за подкрепят каузата и за да оценят таланта и усилията на участниците.

    Пресцентър Община Поморие

     

    Горе