Вие сте тук: Начало » Култура » Фестивал на науката ще се проведе в Бургас
    Фестивал на науката ще се проведе в Бургас

    Фестивал на науката ще се проведе в Бургас

    На 26 и 27 септември за първи път в Бургас ще се проведе Фестивал на науката. Той се организира по проект „Науката в Югоизточна Европа“ – SEE SCIENCE.

    Един от многото специални гости на фестивала е проф. Константинос Димопулос, който ще представи своите танцуващи роботи. Проф. Димопулос е преподавател в солунския Сити Колидж и координатор на Научния център с музей на технологиите в същия гръцки град. Проектът му „Танцувай с роботите“ е свързан с изследване и програмиране на движения, които се провокират от движенията на „партньора-танцьор“ посредством сензори.

    Мотото МОРЕ ОТ НАУКА вдъхновява всички участници да демонстрират забавни и интерактивни научни експерименти в този уникален двудневен фестивал. Във форума, организиран от Община Бургас, ще се включат представители от научни центрове в Австрия, Унгария, Словакия, Гърция, Румъния и Италия.

    В рамките на фестивала ще бъдат показани и най-добрите научни проекти и опити от проведения конкурс „Море от наука“. В него се включиха индивидуални участници и повече от 12 училищни отбора от Бургас.

     

    Горе