Вие сте тук: Начало » Водещи новини » Два поморийски състава в III-то издание на фестивала „Сребро в косите – песен в душите“
    Два поморийски състава в III-то издание на фестивала „Сребро в косите – песен в душите“

    Два поморийски състава в III-то издание на фестивала „Сребро в косите – песен в душите“

    Повече от 90 различни вокални формации от цялата страна ще се представят в третото издание на Националния фестивал „Сребро в косите – песен в душите, край морето на Бургас“. Два певчески състава от Поморие също ще вземат участие в него, съобщиха от Клубовете на пенсионера в Поморие. На 26 септември ще се представи Групата за стари градски песни към КП”Анхиало”, с худ. ръководител Мария Саръстова, а на 27 септември Фолклорна група „Пей сърце” към КП „Свети Георги” с худ. ръководител Вълка Ерменлиева. Самодейните певчески състави от Поморие ще представят български фолклор и популярни стари градски песни. Концертите и в двата дни ще се състоят в залата на НХК. През втората вечер /27 септември/ от 17.30 часа ще се състои Гала концерт на най-атрактивните участници, който се посвещава на 1 октомври – Международен ден на възрастните хора. Подаръците за спомен, които тази година участниците във фестивала ще получат от Община Бургас ще бъдат ръчно изработени и изрисувани специално за случая торбички от естествени материали от Общинското социално предприятие „Морки знаци“.

    Фестивалът, насочен към хората от третата възраст, се организира от Община Бургас и Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004“ и е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за култутурна столица на Европа 2019.

     

    Горе