Вие сте тук: Начало » Toп новини » Туристическият данък по-малък през 2014 г. в Поморие

    Туристическият данък по-малък през 2014 г. в Поморие

    aleksiev2Общинската администрация в Поморие ще предложи на общинския съвет да намали туристическия данък, съобщи кметът Иван Алексиев. Нощувката за хотели с категория 1 звезда ще бъде 20 стотинки, за категория 2 звезди – 30 стотинки, за категория 3 звезди – 40 стотинки, за категория 4 звезди – 60 стотинки и за категория 5 звезди – 80 стотинки.

    Разчетите показват, че приходите в общинската хазна ще бъдат с около 70 000 лв. по-малко, според декларираните нощувки през тази година.

    „Туристическият бранш е необходимо да си направи изводите и да си декларира коректно нощувките. 70 000 лв. общината ще загуби, за да откликне на искането на бранша, според тях събираемостта ще бъда голяма. Надявам се те да отвърнат на жеста и да отчетат реалните нощувки, коментира Алексиев.

    Туристическият бранш трябва да определи на кои борси ще се участва, а общината ще финансира 3 от тях.

    3 коментара

    1. И с тези 10 стотинки, всички вкупом ще започнат да декларират коректно нощувки ?!
     Правите огромна грешка, за която ще плащат всички (не само тези, които са в този бранш).

    2. В нормалните страни подобни мекерета като тези ще бъдата подложени на всякакъв вид данъчни проверки и инспекции.
     Само тук гениите Алексиев и Ко. ги поощряват заради зле скалъпената измама с нощувките.

    3. Георги Мицов

     Похвална инициатива и много разумно решение, наложено от обективната реалност, но оставено на добра воля и откритост, то просто ще си остане само похвално. Необходим е значително по сериозен контрол от страна на администрацията по отношение на действително декларираният брой нощувки, звездна категория и легла в оборот за да се постигнат по добри резултати във събираемоста.

    Горе