Вие сте тук: Начало » Toп новини » Изданието “Поморие: древност и съвремие”-желано от всички световни библиотеки
    Изданието “Поморие: древност и съвремие”-желано от всички световни библиотеки

    Изданието “Поморие: древност и съвремие”-желано от всички световни библиотеки

    Изданието “Поморие: древност и съвремие”, том 1 е най-големият ни черноморски издателски проект, съобщават от ГЕОПАН. В няколко писма, Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий” информира, че интересът към изданието е много голям. „Поморие: древност и съвремие” е поръчано от почти всички световни партньори на библиотеката – по линия на международния книгообмен. Между тях са:

    Конгресната библиотека – Вашингктон;

    Националната библиотека – Анкара;

    Университетска библиотека – Питсбърг;

    Университетската библиотека – Сиатъл;

    Университетската библиотека – Льовен;

    Руската държавна библиотека – Москва;

    Националната библиотека – Санкт Петербург;

    Националната библиотека – Минск;

    Държавната и научна библиотека – Киев

    и Националната библиотека – Кишинев.

    Изданието е изпратено и на Вселенската патриаршия в Константинопол, дарено на Университета “Аристотел” в Солун, Държавен музей – Ермитаж в Санкт Петербург и Британската библиотека в Лондон.

    Припомняме, че концепцията за български издания от класа на “Поморие: древност и съвремие” е разработена под ръководството на проф. Ал. Фол през 80-години на XX век, по повод на фундаменталния труд “Странджа: древност и съвремие” – днес, в категорията „редки и ценни книги”. В него бяха публикувани резултатите от научните изследвания по Програмата “Странджа-Сакар.

    Илюстрация: Издаването на „ПОМОРИЕ: древност и съвремие” се осъществи с модерна издателска и изследователска концепция , съчетала в себе си забележителните приноси на учени като акад. Васил Гюзелев, проф. Михаил Лазаров, проф. Елена Грозданова, проф. Велко Тонев с най-новите изследвания на историята и културата на Поморие и Поморийско.

     

     

    Горе