Вие сте тук: Начало » Toп новини » Проект ще мотивира младежи от общината за активно гражданско участие
    Проект ще мотивира младежи от общината за активно гражданско участие

    Проект ще мотивира младежи от общината за активно гражданско участие

    Проектът „И моето мнение има значение” има за цел да промени нагласите и да провокира активното участие на младите хора от малките населени места в изборите за Европейски парламент през май 2014 г. Инициативата ще мотивира младежите да участват в процесите на вземане на решения на европейско ниво. По време на проекта ще се реализират обучителни семинари в Поморие, Каблешково, Ахелой, Бата и Дъбник, които ще запознаят младите хора с техните права на европейски граждани, с начина, по който Европейският парламент ги защитава и с аргументи, защо е важно да се гласува на тези избори. В рамките на проекта се предвижда и артистичен конкурс с изложба, която ще бъде представена в институции от общината и ще даде възможност на младежите да изразят своята позиция по отношение на спазването и неспазването на европейските права в тяхното родно място. На финала на проекта ще се проведе мотивационен форум, който ще  насърчи младите да участват и да бъдат активни за своето бъдеще, като се включат в изборите за Европейски парламент.

    Проектът се осъществява от сдружение „Мозайка” – гр. Каблешково, с  финансовата подкрепа на Национална програма за младежта и със съдействието на  Община Поморие.

    2 коментара

    1. Анонимен

     Срамота, в Поморие няма нито една неправителствена организация, която да се занимава с младежки дейности!Ето, изпуснахме програми като "Младежта в действие", "Леонардо да Винчи", "Коменски", "Грюндвиг" и пр…а и сега идва "Еразмус +"!ю
     Не отписвайте младите хора!

    2. Гошо от Квартала

     Лапачка да има – бетон, строежи, острови и некачествен матриал за изборите. Ебе ги за младежта.

    Горе