Вие сте тук: Начало » Култура » Набират желаещи за “Бисери от поморийския бряг”
    Набират желаещи за “Бисери от поморийския бряг”

    Набират желаещи за “Бисери от поморийския бряг”

    Във връзка с провеждането на детския песенен конкурс  “Бисери от поморийския бряг” 2014г. НЧ ”Светлина –1939” гр. Поморие набира желаещи за участие и организира тяхното прослушване и  подготовка.

    Репетициите се провеждат всяка неделя от м.февруари и м. март  от 10.00 – до 13.00. ч. в музикалната школа на читалището.

    СТАТУТ
    НА ДЕТСКИЯ ПЕСЕНЕН КОНКУРС
    “БИСЕРИ ОТ ПОМОРИЙСКИЯ БРЯГ”

    1.Регламент :
    Детският песенен конкурс “Бисери от поморийския бряг” се организира и провежда всяка година от НЧ”Светлина-1939” гр. Поморие, със съдействието на Община Поморие.
    Конкурсът заема важно място в културния календар на читалището и на Община Поморие. Той се провежда в края на м. март, или началото на м. април. По този начин българската популярна песен, в цялото й многообразие и културно развитие, стига до широката публика.

    2.Цел на конкурса:
    Да стимулира интереса на подрастващите към българската популярна песен. Да осигурява изяви на най – добрите и талантливи изпълнители в концертни програми, чествания и тържества, организирани от Читалище “Светлина-1939” и Община Поморие. Да поощрява музикалното развитие и образование на наградените участници, в специализираните учебни заведения на територията на гр. Бургас.
    3.Условия за участие :
    Конкурсът се провежда в три възрастови групи – от 4 – до 7 год., от 8- до 10 год., 11-14год. Желаещите подават заявка за участие с името, годините си, и песента, която желаят да изпълнят. Участниците сами осигуряват музикалния съпровод – синбек на песента. Явяват се на предварителни прослушвания, обявени по график от ръководството на читалището. На тези прослушвания се помага на участниците в подбора на песента и тоналността за изпълнението й, съобразно гласовите възможности на участника. Дават се препоръки за артистичното представяне на песента и доброто сценично поведение на изпълнителя. Участниците могат да репетират на сцената, като ползват озвучителна апаратура и микрофон. Работи се по техниката на пеене и правилната дикция. Явяват се на генерална репетиция, на която теглят жребий за поредността на изпълненията. Представянето им в конкурсната програма може да бъде придружено и с танцово изпълнение.
    4.Конкурсната част се оценява от компетентно жури в състав:
    композитор, изпълнител, музикален педагог. Детско жури, съставено от участници, отличени с първо място от минал конкурс. Публиката, която на гърба на входния си билет записва името на предпочитания от него изпълнител. Преброяването на билетите се извършва от трима читалищни служители.
    5.Награди:
    Всички участници получават грамоти за участието си. Специализираното жури определя 1-во, 2-ро и 3-то място за участниците от различните възрастови групи. Детското жури връчва само една награда, за трите възрастови групи. Наградата на публиката е една, за трите възрастови групи. Резултатите от конкурса се обявяват в деня , веднага след решението на журито. Участниците в конкурса заплащат такса участие в размер на 10 лв.

    6.Заявките се приемат на адрес:
    гр. Поморие – 8201 ул. “Княз Борис 1” № 110 НЧ”Светлина-1939”за конкурса “Бисери от поморийския бряг”, на тел: 0596 / 3 35 93, или на място, по време на репетициите.
    7. График за репетициите – провеждат се в музикалната школа на читалището, на ІІ-ри я етаж, в неделните дни на м.февруари и м. март 2014г.. от 10.00 – до 13.00. ч.

    Горе