Вие сте тук: Начало » Toп новини » Кабинетът “Орешарски” разпредели къде да отиват милионите
    Кабинетът “Орешарски” разпредели къде да отиват милионите

    Кабинетът “Орешарски” разпредели къде да отиват милионите

    Кабинетът “Орешарски” одобри разпределението на 499,345 млн. лева от публичната инвестиционна програма за растеж и устойчиво развитие на регионите, съобщи министърът на финансите Петър Чобанов на пресконференция в Министерския съвет.

    Финансовият ресурс е разпределен за проекти по сектори – за ВиК и управление на отпадъците – 78,3 млн. лв.; за транспортна инфраструктура – 104,6 млн. лв.; за социална инфраструктура – 197,5 млн. лв., в това число за училища и детски градини – 25 млн. лв., за висши училища 15,7 млн. лв., за здравеопазване 27 млн. лв., за спортни зали и съоръжения – 62 млн. лв., и за други сектори – 119 млн. лева. Общо за благоустройството на малките населени места по Програмата са разпределени 112 млн. лева.

    За община Поморие финансиране ще получи Детска градина с две групи в УПИ I , кв. 122 по плана на гр. Поморие /кв. Север/на стойност 998 500 лв.

    Един от проектите, който също ще получи финансиране е пътят Миролюбово – Каблешково – Ахелой. Стойността му е 4 милиона лева.

    Информация по проекти и програми по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” можете да откриете на адрес http://www.minfin.bg/bg/page/853

    Горе