Вие сте тук: Начало » Toп новини » НАБЧ: Държавата да ограничи достъпа до нерегламентираните къмпинги

    НАБЧ: Държавата да ограничи достъпа до нерегламентираните къмпинги

    Национална асоциация „Българско Черноморие” настоява държавата в лицето на Министерство на околната среда и водите да ограничи достъпа до нерегламентираните къмпинги, какъвто е и този на Карадере. Възникналите незаконни къмпинги по морето са опасни за здравето на хората и най-вече за децата. От тях могат да плъзнат зарази и болести. На тях няма изградена необходимата инфраструктура – пътища, вода, канализация, тоалетни, бани, сметосъбиране. От години на нерегламентираните къмпинги се събират групи и от пияници и наркомани, които замърсяват околната среда. Те оставят огромни количества отпадъци и боклуци. Туристите ходят до тоалетна в храстите, където изхвърлят салфетки и тоалетна хартия.

    Настояваме държавата да направи проверка на всички незаконни къмпинги, да ги обяви и да ограничи достъпа до тях през новия летен сезон.  МОСВ да коригира заповедите за защитените зони и във всяка една от тях да се забрани дивото кампиране в зона НАТУРА 2000.

     

    От Управителния съвет на

    Национална асоциация „Българско Черноморие”

    2 коментара

    1. Стига мръсотия и диваци които цапат нашите красиви плажове. Да се забрани достъпа до нерегламентирани къмпинги със закон и да се приложи стриктно още от това лято ! По този начин ще направим добро за всички ! Подкрепяме предложението на асоциацията !!!

    2. Ми да! Къде по-цивилизовано и хигиенично е да стовариш хиляди тонове бетон!

    Горе