Вие сте тук: Начало » Водещи новини » Георги Пирински се срещна с граждани на Поморие

    Георги Пирински се срещна с граждани на Поморие

    Георги Пирински посети Поморие и проведе среща – разговор с жители на морския град. Основна тема в дискусията бяха предстоящите избори за Европарманет.

    Накъде върви България и накъде ще върви? Това бе един от първите въпроси, които бяха обсъдени. „Важно и отговорно е всеки един от нас, който има право да гласува, много ясно да осъзнае за какви избори става дума, между какво се избира и какви са последиците от един или друг избор, който човек ще направи. Става дума за избор между две различни политики и две различни посоки, в които ще продължи да се развива България ”, изтъкна Георги Пирински.

    Той запозна присъстващите с платформата на БСП за Евроизборите:„На първо място сме поставили нашата категорична позиция, че в Европейския съюз не може да има две категории граждани. Че всеки български гражданин е равноправен гражданин в Европейския съюз със всеки друг гражданин на която и да е друга европейска държава. Няма първа и втора класа гражданство. Има изписани права в основния договор на Европейския съюз.”

    По думите му важни акценти в платформата са и въпросите как да работят европейските институции, каква да бъде бюджетната политика, каква външна политика да води Европейския съюз, теми като безработицата, демографската криза, защитата на майчинството и децата, борбата с монополите, реиндустреализацията, селскостопанската политика, защитата на природата.

    Хората споделиха мнението си по важни за страната проблеми като масовата емиграция на специалисти от България към страните на Западна Европа, битовата престъпност и проблемите в земеделието.

    По време на посещението си Пирински беше придружен от председателя на Областен съвет на БСП Николай Тишев.

     

    Горе