Вие сте тук: Начало » Toп новини » Кои са новите депутатите от 2-ри МИР –Бургас
    Кои са новите депутатите от 2-ри МИР –Бургас

    Кои са новите депутатите от 2-ри МИР –Бургас

    ГЕРБ е абсолютният победител на парламентарните избори в Бургаска област. Партията е получила подкрепата на 36,26% от гласувалите. В абсолютни цифри това означава, че за ГЕРБ своя глас са дали 63 625 души. Втори в региона се нареждат от ДПС с 15,56%. Патриотичният фронт e трети с 14,03% от гласовете. БСП са четвърти в областта. Социалистите са получили подкрепата на 12,32%. Реформаторите получават подкрепа от 6,41%, след тях е България без цензура с 4,52%, АБВ с 3,12% и Атака с 2,34%.

    Така разпределението на мандатите от 2-ри Многомандатен избирателен район –Бургас е следното: 6 за ГЕРБ, 2 за ДПС, 2 за патриотите, 2 за БСП, по 1 за Реформаторите и ББЦ. Заради малкото избиратели гласували за „Атака” и АБВ, които също преминават 4 процентната бариера и влизат в Народното събрание, за тях мандати от Бургаски регион не остават.

    Избиратели на всички партии са използвали преференциалния вот, но според сметките до промени в листите не се стига.

    Така новите народни представители от 2-ри МИР –Бургас ще бъдат:  Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Иван Вълков, Дияна Йорданова, Семир Абу Мелих и Румен Желев.

    Хюсеин Хафъзов и Дурхан Мустафа  от ДПС. Петър Кънев и Атанас Зафиров от Коалиция „БСП-лява България”.

    Костадин Марков от Реформаторския блок и Стефан Кенов от ББЦ.

    От Патриотичният фронт по право трябва да влязат Валери Симеонов и Валентин Касабов, но те са водачи и в други региони на страната и могат да изберат да влязат от там. Следващите в листата са Димитър Байрактаров и Християн Митев, те биха заели местата, ако Симеонов и Касабов решат да влязат от Бургас.

    Горе