Вие сте тук: Начало » Toп новини » Деца от седем държави представиха феерия на изкуствата в Поморие
    Деца от седем държави представиха феерия на изкуствата в Поморие

    Деца от седем държави представиха феерия на изкуствата в Поморие

    Международният фестивал „Корабът на изкуствата”, организиран под патронажа на Кмета на Община Поморие, обедини с каузата си участници от България, Турция, Сърбия, Молдова, Украйна, Великобритания и Русия. Началото му бе поставено с колоритно дефиле на всички участници под звуците на духовия оркестър при СОУ „Иван Вазов” – Поморие.

    Второто издание на международния детски фестивал се превърна в истински танцов, музикален и певчески маратон, а успоредно с него се проведе и пленер по изобразително изкуство. По време на тридневната конкурсна програма журито се наслади на солови и колективни изпълнения на деца от трите възрастови групи, както и на прекрасните рисунки на участниците.
    Пред нелеката задача да оценяват деца от седем държави бяха поставени: Хайгашод Агасян – прочут инструменталист, певец и композитор; Светослав Лобошки – един от най-известните композитори на популярна музика у нас; проф. Красимир Тасков – носител на национални и международни награди от конкурси по пиано и композиция; Рада Чомакова – преподавател по пиано в бургаското музикално училище и ръководител на майсторски клас по пиано в Баден Баден, Германия; Капка Роглева – главен художествен ръководител и педагог на Детски балетен театър „Капка”; проф. Светозар Бенчев – зам. декан на Факултета за изящни изкуства в Националната художествена академия и Айдън Софу – преподавател по изобразително изкуство в американския Робърт колеж в Истанбул.
    В резултат от работата на почетното жури, десетки индивидуални изпълнения и художествени колективи бяха отличени и получиха грамоти и награди.

    Горе