Вие сте тук: Начало » Спорт » Интервю с кмета Иван Алексиев за състоянието на ОФК “Поморие”
    Интервю с кмета Иван Алексиев за състоянието на ОФК “Поморие”

    Интервю с кмета Иван Алексиев за състоянието на ОФК “Поморие”

    Четирима футболисти на „Поморие” вече са част от състава на „Нефтохимик”, написа TribunaBurgas. bg. Припомняме, че от “Нефтохимик” искаха осем играчи на „Поморие”. Новият сезон предстои да започне скоро, а шлагерът ОФК “Поморие” е изправен пред невъзможната мисия да направи летящ старт.

    -Какво е състоянието на отбора преди началото на срещите от новия сезон?

    Днес имахме сериозен разговор с ръководството или по-скоро лоялните на отбора хора, останали в Поморие. Ситуацията е повече от сериозна и сме изправени пред взимането на тежки решения. Гръбнакът на този изключителен тим е прекършен, това е факт и феновете го знаят по-добре от мен.

    Половината от хората донесли радости на поморийци ни загърбиха. Верни на принципите си ние заложихме на спортното майсторство и не съжалявам, защото така си пролича колко много усилия са положени години наред да се изгради този отбор. Всеки е наясно от къде тръгнахме и къде сме днес.

    -Доста кръв преляхте на “Нефтохимик”, а остана ли за “Поморие”?

    –  Мога да пожелая успех с адаптацията в Бургас на нашите бивши играчи, за нас те са минало. Не мога да ги виня за избора им, но пътищата ни се разминават и занапред не виждам никаква причина да разчитаме на тях. Изправени сме пред най-сериозния спортен трус от двайсет години насам. Големите “грандове” имат средствата и спонсорите и с неимоверни усилия преодоляват такива сривове какво да говорим за нас? В Поморие разполагаме единствено с волята и моралната подкрепа на феновете и спортната общественост. Знаете, че срещите на отбора са били пред отворени врати и напълно безплатно цял сезон.

    – Да разбирам ли, че сте без амбиции за професионалната лига?

    – Нека ви го обясня накратко. Първо имаме една основна задача – възстановяването на отбора. Към днешна дата ОФК “Поморие” няма, повтарям няма отбор, с който да постигне същите резултати. Броени дни преди началото на сезона сме напуснати от четирима и ставаме основни донори на “Нефтохимик”, а искат и още трима. Това са Ахмед Ахмедов, Антон Иванов и Христо Лемперов. Цената на всеки един от тях е ясна и сме готови да преговаряме с проявяващите интерес. Има и още две момчета, които са под въпрос с оставането си в отбора. Вероятно подмамени от сладки приказки, но ще ги изчакаме още малко да вземат своето решение. Но явно това не им е достатъчно на „Нефтохимик” и поискаха да вземат старши треньора ни Малин Орачев, а вече има предложение и към доктора на отбора ни д-р Харизанов.

    -Така на практика Поморие остава с много малко опции за сезона?

    Въпреки доброто възнаграждение и реално предоставени условия за развитие на всеки един играч сме изправени пред казуса ще успеем ли да направим селекция, която да повтори успехите от изминалия сезон. Не ми се вярва, но гледам прагматично и съзирам възможност. Лично за мен целите са три. Първо: спешна селекция. Второ: напасване на отбор и треньор и третата цел е място в първите седем. Това не става с магична пръчица за две седмици. Иска се кураж, сърцата игра и себеотдаване. След един добър сезон можем да атакуваме върха и да мислим за влизане сред най-добрите в България.

    -Последен въпрос. Каква ще бъде участта на “Поморие” през новия сезон?

    Каквато си я съградим заедно с верните на отбора хора. Очаквам подкрепата на цялата спортна общественост в града и на всички, които вярват в тази изключителна игра – футболът.

    Горе