Вие сте тук: Начало » Политика » Втора група ученици от Поморие посетиха парламента по покана на Ася Пеева

    Втора група ученици от Поморие посетиха парламента по покана на Ася Пеева

    Възпитаници от шести клас на СУ „Иван Вазов“, с класни ръководители Йорданка Ванчурова и Недялка Радева, проведоха открит урок по гражданско образование в сградата на парламента. Децата посетиха пленарната зала, кулоарите, където е изложена Търновската конституция и актуалните изложби в Народното събрание.

    В края на май парламента посетиха и учениците от четвърти клас на СУ „Иван Вазов“ с класен ръководител Лидия Пенова.

    Посещенията на ученици в Народното събрание са традиция за депутатите от ГЕРБ-Бургас. Интересът към институцията и работата на народните представители е голям, дискусиите с учениците продължават с часове.

    Днес в Клуба на народния представител ще бъде открита изложбата на Нина Жишева, която изработва арт инвалидни колички. След официалното откриване ще се проведе благотворителен търг. Поканата за експозицията е на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, на която Ася Пеева е член.

    Събраните средства от изложбата на петте арт инвалидни колички ще бъдат предоставени нас толичното 36-то СОУ„МаксимГорки“ за подобряване на средата в училището, в това число
    закупуване на рампи и създаване на подходящи условия за достъп на деца с увреждания.

    Горе