Вие сте тук: Начало » Новините в снимки » Спектакълът “Поморие-Света-Поморие” на ХI Международен театрален фестивал в Белгия
    Спектакълът “Поморие-Света-Поморие” на ХI Международен театрален фестивал в Белгия

    Спектакълът “Поморие-Света-Поморие” на ХI Международен театрален фестивал в Белгия

    ДТС  „Светулка” при НЧ „Светлина 1939″ гр. Поморие  представи  куклено музикалния спектакъл “Поморие-Света-Поморие” на ХI Международен театрален фестивал на любителските театри в  гр.Намур, Белгия.

    Поморийската трупа бе  топло приветствана от провинциалния министър на културата Лазарон и от организатора на фестивала Мари –Ноель. „Светулка“ заедно с други участници бяха поканени и на официален прием в местния парламент.

    „Бяхме силно  развълнувани, чувствахме се истински посланици на българската култура и духовност. От начина, по който преминаха фестивалните дни, стана ясно, че всички вече ни разпознават, обичат изкуството, което правим в читалището и проявяват интерес към България. Спектакълът „Поморие – Света – Поморие” се оказа най-добрата реклама за страната, за красивия ни град, както и за талантливите ни млади актьори, които се представиха прекрасно”, сподели секретарят на читалището Донка Китанова.

    svet3

    svet2

    svet4

    svet6

    Горе