По искане на Районна прокуратура – Поморие, съдът задържа под стража 40-годишен мъж, вилнял в сградата на Дирекция “Социално подпомагане” в Поморие. Иван Х. ще отговаря пред закона за действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Според информацията на държавното обвинение, 40-годишният помориец блъскал по вратите  на служителите, като казал със заповеднически тон “Напуснете стаите до една минута”, обръщал мебели, ритал столове, удрял с дървена пръчка по монитори, принтери и компютри в две от стаите.

Това се случило на 29-ти декември 2017 г., около 14:00 часа. Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Иван Х. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че помориецът може да се укрие или да извърши ново престъпление, като мотивира тезата си с многобройните предходни осъждания на обвиняемия.

Съдът прие мотивите на прокурора  и задържа под стража Иван Х. Определението на Районен съд – Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.