Вие сте тук: Начало » Култура » Ще гледаме Мариан Бачев и Орлин Горанов на 16 февруари в Поморие
    Ще гледаме Мариан Бачев и Орлин Горанов на 16 февруари в Поморие

    Ще гледаме Мариан Бачев и Орлин Горанов на 16 февруари в Поморие

    Комедията на Иво Сиромахов „Операцията“ ще се играе на 16 февруари, от 19.00 ч. в читалище „Просвета 1888“ –Поморие. Скалпелът в операционната ще държат Мариан Бачев и Орлин Горанов, обгрижвани от красивата медицинска сестра Миглена Стоева.

    Комедията е забранена за подрастващи до 16 години, не само заради пиперливия език, а и заради специфичните сцени в нея. „Операцията” предлага час и половина гарантирано забавление.

    Участват:

    Хирургът – Мариан Бачев

    Анестезиологът – Орлин Горанов

    Асистентът – Тони Минасян

    Сестрата – Миглена Стоева.

    “Една вечер, преди няколко години получих силни болки в корема и се наложи да бъда приет в болница. Диагнозата беше „остро възпаление на апендикса” и докато разбера какво става, вече ме бутаха легнал върху количка към операционната.

    Всеки човек се страхува от операции, но моите страхове вземат чудовищни размери. Веднага си представих как  Смъртта дебне с косата зад вратата на операционната и как само след няколко часа ще бъда мъртъв и ще се пържа в най-страшния казан на ада заради греховете си, които са несъмнени.

    Мислех си и че съм пропуснал да си взема последно „сбогом” с близките си. Ще си отида ей така, без едно „чао” да съм им казал.

    Някак невъзпитано е.

    Докато прожектирах в главата си страховитите картини на наближаващата неизбежна Смърт, се заслушах в разговорите на лекарите и сестрите. Говореха си за обичайните, всекидневни неща – какъв мач щяло да има довечера, какъв филм били гледали снощи, къде били вечеряли.

    Бях потресен!

    Аз тука умирам, разбираш ли, а те си говорят за мачове и манджи. Какво коравосърдечие! Каква безчувственост!

    Изобщо не си давах сметка, че такива операции като моята, за тях са детска игра.

    Както и да е, операцията мина леко и неусетно.

    Когато се събудих след упойката, ужасът ме беше напуснал и всичко ми изглеждаше смешно. Чувството ми за хумор се бе върнало.

    Тогава си помислих, че би било интересно да опиша това разминаване между страховете на пациента и невъзмутимостта на лекарите.

    Така се появи пиесата „Операцията”, пише Иво Сиромахов.

    Горе