Вие сте тук: Начало » Култура » Рок спектакъл ще гледа поморийската публика на 30 януари

    Рок спектакъл ще гледа поморийската публика на 30 януари

    a793de0ea4210bfea83f4cfc7b61f57eРок спектакълът, който поморийската публика може да види на 30 януари 2019 г. от 19.00 ч., вече няколко години се обогатява и променя постоянно. В проекта “Бог Рок” са въвлечени професионални музиканти, а известният актьор Филип Аврамов пее, танцува, свири на китара и хармоника… И разказва за т.нар. „забранена музика”, толкова привлекателна за младите бунтари през 60-те и 70-те години на ХХ век, когато тоталитарната власт в България „пази” младежта от „западното влияние”. Именно тази „дяволска музика” е главно действащо лице. От сцената звучат песни на Джо Кокър, Джеймс Браун, White Snake, AC/DC и много други рок и блус идоли. Режисьор е Петър Калчев.

    „Бог Рок“ се появи като заглавие– разказва Филип Аврамов. – Това е текст на Даниел Рашев, написан специално за музикален спектакъл. Търсех нещо по-различно, хареса ми идеята и реших да добавя музиката, която харесвам. Така се роди спектакълът „Бог Рок“. Защо се нарича така? Защото се разказва за Господ, който обича музиката и я пуска на собствената си трапеза. Съставът преди три години беше: Венцислав Велев – китара, Красимир Спиридонов – пиано и моя милост. Групата ни се казва „Джинджифил”. Измислих името на шега, но така си и остана. Всъщност, ние на всичко гледаме с чувство за хумор и точно това ми харесва. Отскоро сме с перкусиониста Калин Вельов. Говорим си на сцената за корените на рок музиката. И не само – отделили сме внимание и на някои вечни джаз и блус парчета. Изпълняваме много известни песни, комбинираме ги по любопитен начин. Оттук нататък ще стане още по-интересно – замислили сме да направим авторска музика. И защо не? Нещата вървят прекрасно. Сюжетната линия е развита с прекрасно чувство за хумор, нищо, че става дума за божествени дела. Често вкарвам нови реплики и музика. Импровизираме и не се притесняваме да го правим. Изнесли сме около 40 концерта, не само на театрална сцена, а и на фестивали, частни партита. Скоро бяхме на един рок събор и публиката много ни хареса.

    Истина е, че импровизацията в спектакъла е на много високо ниво – допълва Калин. – Музикалните теми, които звучат, не са имитация, а са пречупени през нашата призма на изпълнители. Всъщност, те звучат в авторски аранжименти. Има няколко диско парчета, представени по хумористичен начин. За мен е приятно, забавно, определено е и голямо предизвикателство. Филип е неконтролируем на сцената, в най-добрия смисъл на тази дума. Постоянно трябва да сме готови за промени и в текста, и в музиката. Смятам, че енергията на ритъма, енергията на барабаните липсваха, така че се допълваме взаимно. Едно от най-приятните неща са пътуванията, а ние пътуваме много, като истински рокаджии. Тази форма според мен има голямо бъдеще, защото така музиката става по-достъпна за хората. И когато е въвлечен разговорът, театърът, става много по-разнообразно и интересно. Най-силният момент в „Бог Рок“ е това, че актьорът музицира, а музикантите навлизат в „неговата територия“. Новата атмосфера, в която попадаме всички ние, носи и нови предизвикателства.

    Горе