Вие сте тук: Начало » Хороскоп » За зодия Козирог

    За зодия Козирог

    marenov-m„Аз действам!“, казва Козирогът и тръгва да върви, по-скоро да се катери към върха нагоре. Там, където се изисква преодоляване на трудности с търпение и отговорност е любима негова сфера на действие. Графичното изображение на Козирога е на дива коза с рибешка опашка и показва, че представителите на този зодиакален знак са склонни да покорят най-големите върхове, но и да достигнат до дъното. Могат да достигнат до най-тъмните кътчета на душата си, да се потопят в дълбините, но пък с действие и постоянство да „изплуват“ от блатото. Козирози се раждат по време на зимното слънцестоене, най-дългата нощ, най-големият мрак (дните около Коледа) и след това денят бавно започва да нараства, светлината постепенно се увеличава. Точно природата е тази, която ни показва черти от характера на хората, родени през определен сезон и в случая познавайки Козирози наблюдаваме, че  в болшинството си са мрачни, намусени, често черногледи, склонни към депресии, които с упоритост успяват да върнат светлинката в душата си. Обичат да контролират и властват и за да се сдобият с власт са склонни да изтърпят големи лишения и трудности. Тогава поставят всичко по местата им (според собствените си модели), стратегически. Да, Козирогът повече от всичко цени стратегиите, които изготвя с помощта на добрия си аналитичен ум, насочен към практическа работа, която е най-добрият лек за него. Този земен знак вижда света през формата, подреден според строго определени правила. Не обича изненадите и спонтанността. Обича да планира и чувства разочароване ако нещата не се случват според неговите очаквания. Винаги гледа назад  към миналото и смята, че щом нещо е работело преди е логично да работи и сега. Добре е да научи, че най-постоянното нещо в света е промяната…и да я приема смирено.

    В професионално отношение Козирозите са ненадминати авторитети. Не се боят от работа и почти винаги градят стабилна кариера. Добри финансисти и бизнесмени са, съвестни служители и талантливи началници. На пръв поглед са общителни, но истината е, че спазват дистанция и не допускат лесно другите до себе си. Това оказва влияние на личния им живот, защото ги прави сдържани в изразяване на чувствата. Но пък са стабилни и верни партньори. Надеждни са в семейните дела, подхождат с чувство за дълг и отговорност към брачните задължения и често не натоварват близките си с излишни грижи, а просто се нагърбват с повече задачи. Взискателни родители са и партньори са и кризите в любовните отношения при тях е заради прекаленото им желание за доминиране и контрол.

    Притежават силно чувство на лично достойнство и много трудно се извиняват ако са сгрешили. Държат на личното си пространство, независими и често самотни са. Сред този знак се срещат статистически най-много ергени.

    Ако осъзнаят склонността си да слагат стена между себе си и света, ако се научат да се доверяват на усещанията си, да признават и изживяват емоциите без да ги рационализират, ако отправят погледа си напред, а не към миналото, Козирозите могат да се превърнат в любящи, грижовни и сърдечни хора, които намират и даряват радостта в живота тук и сега с много любов и повече….разум. Осъзнавайки силата на позитивизма и вървейки към себепознание, Козирозите могат да се превърнат в слънчеви и топли хора, които носят светлина на хората около себе си. И как после да не ги обичаме…

    Автор: Валентина Радиева-Маренова

    За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com

     Снимка: Martin Marenov

     

    Горе