Извършен е ремонт на училището в с. Бата

ou-bataЗа първи път след построяването на втория етаж на ОУ „Христо Ботев” с. Бата, през 1966 г., беше извършен цялостен основен ремонт на покрива му. Освен нов покрив, цялостен ремонт бе направен  и на физкултурния салон, на класните стаи и на компютърния кабинет, намиращ се на втория етаж от учебното заведение. Това се случи със средства по капиталовата програма на Община Поморие през изминалата година, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

bata„За 2019 година ще направим всичко възможно да преасфалтираме двора на училището. Кандидатствали сме пред Министерството на образованието с проект за ремонт на първия етаж и за цялостно саниране на сградата. Надявам се и това да се случи през тази година”, каза кметът Алексиев.

Директорът на ОУ „Христо Ботев” – с. Бата Петя Стоянова сподели удовлетворението си от извършените ремонти и благодари за оказаната помощ по организацията и провеждането на обществената поръчка. „Сега децата учат в обновени класни стаи, а когато обстановката е по-приятна и те се чувстват по-добре. Благодаря и на родителите от с. Бата, че подходиха с търпение и с разбиране, защото такъв ремонт не се случва всяка година”, каза тя.