Професии, подходящи за представителите на зодия Водолей

51088747_10216838957320539_394739663807447040_nПървото важно условие за професионалното развитие на Водолеите е усещането за свобода на работното място. Всяко ограничение би им донесло огромна доза раздразнение. Изключително неприемливи са за тях професии, които ги ограничават да стоят на едно място – седенето в офис по осем часа може да се окаже пагубно за нервната им система. Ако по някаква причина го правят, то препоръчително е помещението, в което прекарват целия ден да бъде просторно, с огромни прозорци, които периодично да бъдат широко отваряни. Няма нищо по-зареждащо за Водолеите да напълнят гърдите си с голяма доза свеж въздух, защото това е въздушен знак и това е една вродена тяхна потребност.

Препоръчвам на Водолеите да търсят работа на плаващо работно време. Подходящи са професии на хонорар, свободни професии. Добре е да могат да действат самостоятелно, но  добре работят и в екип. Като началници са доста толеранти и дори да избухват понякога, често се съобразяват с подчинените си и общуват с тях като с равни.

Уран е управител на Водолея и както знаем от митологията това е богът на Небето. Всяка дейност, която е свързана с необятната небесна шир е тяхната сбъдната мечта и за Водолейски професии се считат пилоти, летищни стюарди, астрономи, космически изследователи и естествено астролози. Уран „кара“ Водолеите да отправят поглед към звездите, да мечтаят и да търсят смисъла отвъд битието. Във всичко искат да виждат съвършенство и равенство, които се случват чрез промяна. Затова са вечно търсещи идеалисти, които създават фондации, защитаващи човешките права или организации за защита на околната среда. От Водолеите стават добри социални лидери, но водещ за тях мотив трябва да е възвишен идеал – не парите.

Инженерните специалности и новите технологии са още една от сферите, любими на Водолея. Големи техничари са и винаги са запознати с последните технологични иновации. Винаги се допитайте до някой Водолей ако решите да си купувате нов компютър или смартфон например. От тях излизат талантливи фотографи.

Водолеите имат нужда от комуникация и работата им трябва да включва общуване с хора. Често предпочитат интелектуален труд. Физическата работа не ги удовлетворява. Добре е да могат да внасят идеи в ежедневната трудова обстановка, да ангажират ума си, защото Водолеят е ментален знак. Но най-важното условие, за да е щастлив с това, което изпълнява е работа, в която вижда смисъл. Смисъл – възвишен, цел – голяма, за да сътвори бъдеще, съвършено за идните поколения. Често в тези си глобални стремежи Водолеят забравя за себе си и за това, че малките неща, които са на една ръка разстояние носят повече радост, отколкото мечтанията за идеалния свят и съвършеното бъдеще.

Автор: Валентина Радиева-Маренова