Уран в Телец – години на икономически промени

На небето се очертава трайна космическа ситуация – от 7 март 2019 г.  планетата Уран навлиза окончателно в зодиакалния знак Телец и ще остане там до 2026 година.

Какво значи това и как ще се отрази това на живота ни? Планетата Уран според астрологията е свързана с промените, реформите, технологиите, иновациите. Зодиакалният знак Телец най-общо асоциираме с финансите, любовта и стабилността. Седем години Уран ще транзитира през Телец, което предполага нововъведения и реформи не само в сферата на личните ни финанси, но и в световната икономика. Последният път, когато Уран е в Телец е било през 1934-1941 г. – това са годините на Втората световна война. Светът е тотално променен – глад, мизерия, купонна система, срив на финансовите пазари, липса на стабилност и сигурност. Ценностната система се променя в следствие на разрухата в материалния свят. Това не означава, че към днешна дата ще преживеем отново такъв срив, защото човечеството следва да е научило горчивите уроци на миналото. Но не бива да забравяме, че Уран невидимо, но категорично ще внесе промените в живота ни и ако не сме достатъчно готови за това може да ни заболи.

Ще загубим усещане за стабилност. Този транзит идва, за да ни напомни, че единственото сигурно нещо е промяната. Затова е добре да я търсим и приемем с отворени обятия иначе ще я усетим като съдба. Уран винаги действа внезапно и изненадващо, а сценариите му са безброй… В зависимост от това в кой дом преминава Уран в личният ни хороскоп, точно там можем да усетим най-големите реформи. Ако е във втори дом, добре е да преосмислим начина, по който вадим насъщния си. Ако е в седми дом – добре е да се научим да даваме свобода на партньора си. Ако е в десети дом, можем да напуснем работата, на която служим повече от 20 години, за да търсим свободата, за която мечтаем. Изобщо това е време, в което човек трябва да експериментира и да „скъса“ моделите на мислене и поведение, които са били прекалено закостенели и ограничаващи.

Очаквана е промяна и световната икономика. Ще има видоизменение в начините на разплащане – книжните пари масово ще бъдат подменени с кредитни и дебитни карти, пазаруването онлайн рязко ще набере скорост, ще управляваме всичко с едно кликване на смартфона си, криптовалутите ще навлязат  все по-масово в обръщение. Освен стоки все по-популярно ще става и продаването на онлайн услуги – консултиране по интернет, провеждане на семинари и събития пред уеб камерата, обучение и сертифициране онлайн. Традиционното трябва да даде път на иновативното.

Очаква се голяма нестабилност в банковата система, повишаване на инфлацията, криза в осигурителната и пенсионната система. Съвременната медицина ще заложи на технологиите за диагностика, защото „усеща“ своето безсилие и невъзможност да излекува трайно човек. Така ще е докато не се осъзнае, че трябва да се лекува човека, а не органа.

Природата също  няма да е безучастна – възможни са резки температурни амплитуди, гръмотевични бури, земетресения, градушки. Майката природа  търси начин да ни покаже, че нищо не ни принадлежи, че всичко е временно, а усещането ни за „почва под краката“ само илюзорно усещане за сигурност.

Ще завърша с цитат на Хауърд Саспортас, известен астролог и изследовател на човешката душа: „ Една криза може да бъде разглеждана като катастрофа, като нещо ужасно, което трябва да бъде избегнато на всяка цена, но е възможно тя да бъде разбрана и като преломна точка, критична стъпка или етап в развитието – като възможността да се случи нещо ново, удобен случай за освобождение и промяна.“

Автор: Валентина Радиева-Маренова