Вие сте тук: Начало » Криминале » Съдът потвърди първоначалния арест на мъж, обвинен за разпространение на наркотици в Поморие

    Съдът потвърди първоначалния арест на мъж, обвинен за разпространение на наркотици в Поморие

    sydiqСъстав на Бургаския апелативен съд потвърди първоначалния арест на  Константин Б., привлечен към наказателна отговорност за разпространение  на наркотици. Мъжът е обвинен за това, че на 11.04.2019 г. в апартамент в гр. Поморие,  без надлежно разрешително, държал с цел разпространение над 80 грама  високорисково наркотично вещество – метамфетамин. Престъплението е по чл.354а, ал.1, изр.1, пр.4 от НК за което е  предвидено наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба от  5000 до 20000 лв.
    Въззивният съд е преценил, че към момента са налице законовите предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. От материалите по делото може да се направи извод за авторство на деянието.
    Същевременно съдът е приел, че съществува реална опасност той да извърши  ново престъпление, предвид обремененото му съдебно минало и високата степен на обществена опасност на самото престъпление – разпространение  на наркотици.
    С определение от 22.04.2019 г. съдебният състав е потвърдил взетата първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража“  на  Константин Б., съобщават от пресцентъра на Апелативен съд-Бургас
    Определението е окончателно.

    Горе