Вие сте тук: Начало » Хороскоп » Слънчево затъмнение и новолуние в Рак

  Слънчево затъмнение и новолуние в Рак

  solar-eclipseПрез 2019 г. има общо пет затъмнения – три слънчеви и две лунни, като всяко от тях е от различен тип. Слънчевите затъмнения ще бъдат частично, пълно и пръстеновидно, а лунните – пълно и частично.

  Тъй като Луната се движи по елипсовидна орбита около Земята, наблюдаваме четири вида слънчеви затъмнения:

  • Пълно слънчево затъмнение се наблюдава, когато Луната е близо до Земята. При този вид затъмнения Слънцето е изцяло закрито от Луната, като видима остава само короната на Слънцето. Пълното слънчево затъмнение се наблюдава в много тясна ивица от земната повърхност.
  • Пръстеновидно слънчево затъмнениесе наблюдава, когато Луната е далече от Земята. При този вид затъмнения ъгловият диаметър на Луната е по-малък от ъгловия диаметър на Слънцето и то се вижда като пръстен около Луната.
  • Хибридно слънчево затъмнение:наблюдава се като пълно в някои точки на Земята и като пръстеновидно в други.
  • Частично слънчево затъмнениесе наблюдава, когато Слънцето, Луната и Земята не се намират точно на една права. В такъв случай Луната закрива само част от Слънцето. Този вид затъмнения е най-често наблюдаваният.

  Слънчеви затъмнения, наблюдавани от България:

  • февруари 1961 г. (пълно)
  • 11 август 1999 г. (пълно)
  • 3 октомври 2005 г. (частично)
  • 29 март 2006 г. (частично)
  • 1 август 2008 г. (частично)
  • 4 януари 2011 г. (частично)
  • 20 март 2015 г. (частично)

  На 2 юли 2019г. от южните части на Тихия океан и от Южна Америка можеше да се наблюдава пълно слънчево затъмнение, с максимална фаза в 22.22 ч. българско време. Около този момент в Тихия океан, на около 1080 км северно от Великденския остров, можеше да се наблюдава пълна фаза с максимална продължителност 4 минути и 33 секунди. От територията на България затъмнението не се наблюдава. От гледна точка на астрологията териториите, от които затъмнението е видимо е възможно да случат събития, които са трудни, сложни и оказват ключово влияние в живота на хората.

  Слънцето в хороскопа представлява съзнанието на човек, а луната – неговите естествени импулси и вътрешни потребности. Когато слънцето е замъглено от луната, очакваме хората да нямат точна преценка. Реакциите могат да бъдат спонтанни, необмислени, детински. Страстите могат да бъдат водещи. Изпадане в заблуди, преживяване загуби. Събитията, които се случват сега са ще окажат продължително въздействие и последиците имат кармичен оттенък. Промените, които носи Затъмнението ще бъдат свързани с предизвикателства и с темата на Рака – дом, семейство, корени и грижа за близките, отношенията с родителите, детски страхове. Представителите на зодия Козирог и Рак ще усетят най-силно енергията на затъмнението и могат да използват този момент да трансформират своите най-дълбоко заровени страхове като ги изкарат на показ и се изправят срещу тях.

  Последиците от затъмнението могат да се очакват месеци след това, затова е добре да бъдем честни към себе си. С воля и дисциплина да останем разумни, за да трансформираме неща, които не са полезни вече за нас и да приемем онези събития, които не можем да променим.

   

  Автор: Валентина Радиева-Маренова

  Контакти: 0896808697

  E-mail: vmarenova@gmail.com

   

  Коментар

  Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

  *

  Горе