Зрелищна контрола между “Поморие” и “Созопол”

sozopol-pomorie-9ОФК “Поморие” завърши с равен резултат 2:2 в зрелищна контрола, играна с отбора на ФК “Созопол” на стадион „Арена-Созопол“. Първата опасност в мача бе в 10-та минута, когато Радослав Байчев стреля над греда. Капитанът на Поморие  Георги Петков стреля с глава след центриране от корнер в 34-та минута, но над напречната греда. Милен Танев отправи опасен удар от фаул в 39-та минута, но Васенев плонжира и успя да избие. Минута по-късно Антон Иванов отправи далечен удар, но топката премина встрани от дясната греда.

Созопол поведе в резултата в 53-та минута след много красив гол на Байчев, който с далечен удар вкара топката в долния ляв ъгъл.

Поморие изравни резултата в 57-та минута. Законов центрира от фаул, след което Янаки Смирнов засече с глава и не пропусна да се разпише.

Теодор Стефанов стреля от фаул в 60-та минута, но топката срещна левия стълб.

Поморие осъществи пълен обрат в 73-та минута след гол на Димитър Законов, който бе оставен непокрит на точката за дузпа и изпрати топката в долния десен ъгъл.

Венци Гюзелев пропусна страхотна възможност да изравни резултата в 81-та минута, но след удара му топката премина покрай десния стълб.хГюзелев остана сам срещу Шейтанов в 88-та минута, но вратарят успя да спаси.

“Созопол” стигна до изравнителен гол в 90-та минута, след като Антонио Ласков от прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл.