Вие сте тук: Начало » Култура » „Малко комедия“ в Поморие с Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански

    „Малко комедия“ в Поморие с Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански

    malko-komediq По покана на Културна организация „Арт Мелпомена” гр. Бургас. Театрална къща “Viva Arte” София представя „Малко комедия“ на 28 август, от 20.00 ч.  Читалище „Просвета 1888“ – Поморие. В спектакъла участват едни от най-успешните български актьори: Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански, а техните герои ни карат да се замислим кое е важно в живота и какви ценности ни ръководят – всичко това, поднесено с много смях. “Малко комедия” всъщност е не една, а цели две обединени театрални пиеси: “Предложение” и “Мечка” по текстове на гениалния руски автор А. П. Чехов, режисьор: Борислав Чакринов.

    В комедията “Предложение” на преден план излизат гордостта, инатът и копнежът за истинска любов, която да не е подчинена на материални ценности. Героите не осъзнават, че житейското им време изтича твърде бързо, че човешката близост и добрите отношения могат да станат жертви на тяхната безсмислена опърничавост. Копнежът за близост, който изпитват един към друг, им се изплъзва и дори ги разболява. И въпреки това, почти до края на постановката, те не отстъпват от нищожните си мании за собствена стойност и криворазбрана гордост. Комедията “Мечка” разказва шеговито патетичната история на вдовицата Попова, която е твърдо решена да обича до гроб покойния си съпруг, но не успява да удържи на обещанието си, съблазнена от кредитора на семейството. Двамата се сблъскват в абсурден спор за любовта: кой е по-верен и постоянен – мъжът или жената. В увлечението си за надмощие един над друг те дори се предизвикват на дуел, но както всички комедии, така и тази завършва с щастлив край. След безкрайни спорове двамата герои се влюбват и с шеметно колебание напред – назад, предизвикано от горещото привличане един към друг, се събират.

    Билети на каса Центъра пред Лунапарка в Поморие от 14.08.2019 г. с работно време: от 17:30 ч. до 22:30 ч., тел. за информация: 0898/ 420 537.

    Горе