Вие сте тук: Начало » Водещи новини » Районен съд – Поморие остави в ареста мъж, обвинен в закана за убийство на полицейски служители

    Районен съд – Поморие остави в ареста мъж, обвинен в закана за убийство на полицейски служители

    syd-pmРайонен съд – Поморие остави в ареста мъж, обвинен в закана за убийство на петима полицейски служители, съобщават от Районната прокуратура в Поморие.

    По искане на Районна прокуратура – Поморие, съдът задържа под стража Йордан К. Той е обвинен за това, че на 17 август 2019 г. в Поморие пред дома си се заканил с убийство на петима полицейски служители при изпълнение на службата им, като насочил пистолет към всеки един от тях, след което го заредил и отправил думите: „Ще ви избия всичките!“, „Ще ви избия до три!“, „Ще ви избия!“, „Изчезнете, иначе ще ви застрелям!“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.
    Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Йордан К. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държаното обвинение е категоричен, че Йордан К. може да извърши ново престъпление.
    Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Йордан К.
    Определението на Районен съд – Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.

    Горе