Как понасят изолацията представителите на зодиакалните знаци

zodiiДнешната ми статия е провокирана от неприятно изживяване в битието ми през последните десет дни. Синът ми се разболя и се наложи да постъпим в болница. Останахме двамата, откъснати от света в стая с един прозорец с решетка. От активния живот, който водихме досега се наложи да се ограничим в пространството между тези четири болнични стени. Няма да говоря за тревогите ми като майка за здравето на детето (това е отделна тема), а по-скоро за това как се преживява изолацията от хората. Чисто психологически може да се каже, че това зависи от темперамента, от вродени и/или придобити способности като търпение, себеуспокоение, но като че ли най-важната от тях е дали човек е способен да остава сам със себе си. Астрологически погледнато има зодиакални знаци, които изначално им е по-лесно да се справят с уединението и днешният ми анализ се базира на архетипните качества, присъщи за 12-те зодии. Естествено зависи много от индивидуалната карта на човек, която се построява според часа на раждането му.

Зодия Овен – Много трудно понася изолацията. Това знак, свързан с активността и стоенето на едно място може сериозно да изкара извън релси. Най-вероятно ще правят лицеви опори и коремни преси по цял ден.

Зодия Телец – Представителите на този знак са много търпеливи и устойчиви. Могат да останат дълго време в уединение стига да имат мотивация за това. Ще им липсва контакта със земята, природата.

Зодия Близнаци – Няма да им е лесно да бъдат затворени особено ако нямат интернет и телевизия. Могат да прекарат известно време в изолация ако имат телефон, който денонощно да ги свързва със света навън. Книгата е чудесен заместител на самотата.

Зодия Рак – Представителите на този знак могат да бъдат много издържливи в това отношение особено ако това касае семейството им. Биха направили всичко за него…

Зодия Лъв – Много е трудно за огнените знаци (Овен, Лъв и Стрелец) да бъдат в затворено пространство без контакт със слънчевите лъчи. Жизнената енергия на Лъва се определя от количеството слънчева прана влязла в организма му. Най-лесно от трите знака с изолацията се справя Лъва, въпреки непрестанното мърморене.

Зодия Дева – Девата е велик анализатор и ако трябва да прекара определено време в изолация е премислил всички плюсове и минуси на ситуацията. Освен това много държи на здравето си. Ако трябва да премине през болничен престой например би го издържал стоически, защото така е правилно.

Зодия Везни – Везните са знак, свързан с общуването и баланса. Лесно ще се разстроят ако трябва да останат в изолация за дълго време. Ако любимият им човек е до тях обаче, могат да понесат почти всичко.

Зодия Скорпион – Хора на крайностите са и биха пристъпили всички граници особено своите вътрешни ограничения. Ако решат могат да изтърпят много, ама много продължителна изолация и в следствие на нея да трансформират себе си. Стига да решат.

Зодия Стрелец – Почти е невъзможно да затворите Стрелеца между четири стени – със сигурност ще избяга. Ще направи всичко възможно да не попада в подобни ситуации.

Зодия Козирог – Търпеливи и устойчиви хора са и това донякъде ще им помогне да не се сринат психически ако се наложи да стоят затворени.

Зодия Водолей – Ще изкъртят решетките ако ограничите свободата им! Трудно биха понесли затворените пространства за продължителен период. Дори е възможно да получат нервен срив.

Зодия Риби – Да потъват в собствения си свят е тяхно основно качество и дори е възможно да не усетят кога са минали дните на изолация. Потапят се надълбоко и забравят за реалността, която ако не е така привлекателна, би ги спасило.

Това е кратка обща интерпретация на всички зодии по настоящата тема, но да не забравяме, че в живота на човек се случват периоди на подобни изживявания и независимо от нашия слънчев знак, ако дисциплинираме в себе си определени качества, ще съумеем да преживеем изолацията. И да бъдем добра компания сами за себе си.

Автор: Валентина Радиева-Маренова