Вие сте тук: Начало » Общество » Проф. Николай Янев с поздравителен адрес към Иван Алексиев

    Проф. Николай Янев с поздравителен адрес към Иван Алексиев

    yanevПризът в конкурса „Кмет на годината за мандат 2015- 2019“ в категория „Туризъм, култура, фестивали и традиции”, връчен на г-н Иван Алексиев като Кмет на Община Поморие е едно голямо признание както за институцията като такава, така и за нейните граждани, което според мен не намери своето достойно отражение в нашата медийна среда. Ето защо си позволявам да отправя този поздравителен адрес, който дава и някаква допълнителна окраска към широката палитра от дейности, донесли спечелването на тази голяма и заслужена награда, сподели в писмо до нашата медия проф. Николай Янев.

     

    До инж. Иван Алексиев,

    Кмет на Община Поморие

    Поздравителен адрес

    по случай връчването на приза в конкурса „Кмет на годината за мандат 2015- 2019“ в категория „Туризъм, култура, фестивали и традиции”

     

    Уважаеми г-н Алексиев,

    Този приз е без съмнение едно много високо признание за поредния Ви успешен мандат в една много важна област от същността и дейностите на Община Поморие. Това е чест и гордост за всеки жител на Общината и вдъхва увереност и спокойствие за бъдещото развитие на нашия прекрасен регион.

    Активният курортен сезон приключва, но активният сърф-сезон продължава,което е част от своеобразният туризъм на Поморие. Нашите уинд-сърф и кайт-сърф успехи и традиции са добре известни у нас и чужбина. Това е част от специфичната туристическа култура и морски атракции, които предизвикват възхищението на всички летовници и  служат за фон на многобройните им снимки и клипове, които са неповторим спомен от морето на Поморие и след това намират отражение в интернет-пространството по целия свят. Сърф-общността от ветроходен клуб „Поморие“ е благодарна за съдействието на Общината към тази дейност и се надява това успешно сътрудничество да продължава и занапред.

    Академичната общност, която организира редица международни научни конференции в Поморие ще разчита и в бъдеще на Вашата безусловна подкрепа. Тези, станали вече традиционни, международни прояви, разнасят по цял свят името на Поморие и като правило участниците си тръгват очаровани от неповторимата атмосфера на града и морето, отчитайки ежегодната динамика и напредък на Общината.

    Пожелаваме Ви много здраве и сили в бъдещата Ви дейност за успешното развитие и просперитет на Община Поморие.

     

    С уважение,
    Николай М. Янев,
    Почетен гражданин на Поморие,
    Професор, дмн, И-т по Математика и Информатика, БАН,
    Doctor Honoris Causa of the University of Extremadura,Spain,
    Председател на КК на Ветроходен Клуб „Поморие“

    Горе