ГХГ “Дечко Стоев”-Поморие представя изложба рисунки на проф. Анри Кулев

anri-posterГХГ “Дечко Стоев”-Поморие  представя изложба рисунки на проф. Анри Кулев и книгата му “Ориент SexPress” на  28.09. /събота /,  от 18.00 ч.

Проф. Анри Кулев е български режисьор, художник и продуцент на игрални и анимационни филми. Преподавател по анимационна режисура в Нов български университет. Член на жури на много международни фестивали, както и директор на Световния анимационен фестивал във Варна. Има самостоятелни изложби в Москва, Берлин, Хирошима, Краков и други. Режисира повече от 70 анимационни, документални и игрални филма.

Издаването на “Ориент SEXpress” съвпада със 70-та годишнина на Анри Кулев. Сборникът събира около 300 рисунки на автора с еротична тематика и е издаден от Университетското издателство на НБУ. Анри Кулев рисува еротични илюстрации от дълги години, а всяка седмица вестник “24 часа” публикува поредната му нова творба. Според Кулев еротиката често прелива в натурализъм и границата с порнографията е много тънка. Той обясни, че за такъв тип художествена работа е нужен интелект и много добри графични умения, а това което прави неговите изображения лесни за възприемане от широката публика е акварелната техника, която е използвал, за да им придаде мекота.