20-годишен юбилей на Фондация „25 века Поморие”

fondatiaФондация „25 века Поморие” е учредена с дарителски акт на 05.12.1999 година, в навечерието на знаков за нашия град празник – Никулден. През своята двадесетгодишна дейност Фондацията  отстоява принципите, заложени в нейния Устав: да популяризира в обществена полза културно-историческото наследство на гр. Поморие, изследване и съхранение на материалните и нематериални културно-исторически ценности на града и общината, чествания на важни  годишнини от националния календар и от историята на Поморие, издателска дейност, заснемане на филми и др.

Съвместно с нашите партньори осъществихме иновативна краеведческа програма: „Анхиало/Поморие/ – пътешествие във времето”, стартира инициатива за популяризиране на църковната история на древния Анхиало, открихме ценни средновековни книги, непоказвани до сега в Поморие – „Анхиалско евангелие” и „Анхиалска и Месемврийска кондика”.

Двадесетгодишната история на Фондацията е представена в специална папка, която ще бъде на разположение в библиотеките на НЧ „Просвета 1888” и НЧ „Светлина 1939” гр. Поморие.

Заповядайте, да се запознаете с нашата 20 –годишна дейност! Ще откриете и ценна информация за историята на християнството в Поморие.

Фондация „25 века Поморие”

pomorie-sarce

Управителният съвет на Фонцация “25 века Поморие” изказва своята специална благодарност на:

Община Поморие, СУ „Иван Вазов”, НЧ „Просвета 1888”, НЧ „Светлина 1939” , ДГ „Веселушко”, Исторически музей Поморие,  Храм „Рождество Богородично”, Манастир „Свети Георги“ , Българо-гръцко дружество „Анхиало” и RadioМilena.

Благодарим Ви, Приятели!

За Вашата съпричастност, споделените идеи и усилия при  реализирането на общата ни Кауза – Поморие: минало, настояще и бъдеще.

Античен, романтичен, вечен!