„Поморие“ не успя да победи „Черноморец“/Балчик/ и ще зимува на дъното в таблицата

ofk_pmОФК “Поморие” и ОФК “Черноморец” /Балчик/ завършиха наравно 0:0 в среща от 18-ия кръг на  Втора професионална лига, играна на стадиона в Несебър.

Домакините бяха по- активни, но така и не достигнаха до попадение, като останаха в опасната зона на изпадащите. Преди почивката и двата отбора не създадоха опасни положения, а всичко по-интересно се случи през второто полувреме.

Най-напред в 49-та минута Уилфред Гримо отправи много силен удар от границата на наказателното поле, но над гредата. В 79-та минута домакините останаха с човек по-малко. Начев фаулира грубо Димитър Законов, който веднага след това го изрита без топка и получи директен червен картон от рефера Краевски.

В 85-та минута гостите от Балчик пропуснаха златен шанс да си тръгнат  с три точки от Несебър. Иван Михайлов остана сам срещу вратаря Мартин Шейтанов, прехвърли го , но топката се отби от напречната греда и веднага след това бе изчистена пред голлинията от Живко Жеков.

В класирането възпитаниците на Малин Орачев са 15-ти с 9 точки, толкова имат и последните два отбора в класирането – Спартак /Плевен/ и Спартак /Варна/, а Черноморец Балчик е 12-ти с 19 точки.