Д-р Анна Кабанова представи своята “Една минута из времето” (видео)

dsc05677

Предколедно д-р Анна Кабанова зарадва своите приятели и читатели с ново четиво – научнофантастичния роман ” Една минута из времето”. Книгата е втора поред за тази година и е посветена на майка й Зоица Николова Кабанова, дългогодишен педагог и преподавател по руски език в гр. Поморие.
Идеята за сюжет, който включва машина на времето, посредством която читателят се пренася в отминали времена и епохи, хрумва на авторката още в далечната 1978 година, но окончателна форма и реализация придобива в романа “Една минута из времето”.

dsc05702

 

dsc05684

Действието се развива в гр. Поморие, героите са млади хора, а посредством увлекателния приключенски сюжет, чрез който те попадат в капана на времето, пренасяйки се от двадесет и първи век в далечната 127 г. пр.н.е. в древен Анхиалос и трудностите по обратния път към съвремието, Анна Кабанова убедително постига творческата задача, която си поставя, а именно да покаже бита, културата и светогледа на древните хора през погледа на съвременния млад човек.
Чрез сблъсъка на мирогледа от нашето съвремие със схоластиката, предразсъдъците и суеверията на нашите предци, освен че държи читателя в напрежение до последната страница, авторката неусетно и внимателно разпалва любопитството, провокира и подтиква към размисъл за произхода и богатото историческо минало на нашия древен, но неостаряващ град.

dsc05705

Корицата на книгата е дело на известната поморийска художничка Нели Тодорова, а цялостното оформление е заслуга на Издателство ” Либра Скорп”.