Вие сте тук: Начало » Общество » Победител в Инициативата „Граждани на Поморие за 2019 г.“ е д-р Матей Попов

    Победител в Инициативата „Граждани на Поморие за 2019 г.“ е д-р Матей Попов

    82428344_604538453681478_6952753407350276096_nВ навечерието на Деня на родилната помощ  победител в инициативата  „Личност на Поморие за  2019 година“ стана д-р Матей Попов – завеждащ Акушеро-Гинекологичното отделение в МБАЛ Поморие.

    1248 човека взеха участие в анкетата, организирана от СНЦ „Граждани за Поморие“. Целта бе да се проучи общественото мнение в община Поморие за  личности с активна обществена дейност, гражданска позиция или постижения в дадена област за 2019 година. Инициативата  протече на два етапа. Първият се проведе през месец декември, когато се предлагаха кандидатури. Вторият етап- до 17.01.2020 г. премина с гласуване в подкрепа на номинациите, отговарящи на условията и критериите на анкетата.

    Най-оспорвана бе възрастовата група над 50 години, където се състезаваха 15 номинирани.

    popovЛичност на годината стана д-р Матей Попов, утвърден авторитет в лекарската професия, който всекидневно печели доверието и уважението на хората.

    „Човек може да бъде гражданин на Поморие по два начина. Единият е по убеждение, което означава, че това което си преживял в този град те удовлетворява. Това, което вършиш в този град  те удовлетворява в голяма степен. И най-важното-твоите очаквания и твоят труд да  имат смисъл в този град. Има надежда в този град да става все по-хубаво и по-хубаво. И дано да има все повече граждани по убеждение. Аз лично се надявам и повече граждани  по рождение да има. Тази награда  е за всички. Благодаря за доверието“, каза д-р Попов.

    Във втора възрастова група /от 26 г. до 50 г./ победител е Елена Димитрова с 511 гласа, следвана от Спас Офилов, Сотир Кичуков и Емилия Георгиева.rezultati-anketa

    В най-малката възрастова група с 596 гласа спечели дуетът Анелия и Кристиян Налбантови. След тях е Гергана Динкова с 383 гласа , а на трета позиция е Теодор Скумов с  269 гласа.

    Наградите връчи председателят на  СНЦ „Граждани за Поморие“ Ангелина Мерджанова, която каза, че кампанията се провежда за първи път в Поморие и е израз на признание за значението на хората като личности. На финала тя  пожела на всички „Обичайте града си“

    Водещи на церемонията  по награждаване на спечелилите бяха  Ян Петров и Рада Джафарова- Петрова.

    2 коментара

    1. Колко са гласавете за д-р Матей Попов?! За него не е посочено, а само за победителите от другите възрастови групи?! Кои са подгласниците на доктора?! Брой гласове?! Информацията е непълна!!!

    2. "На финала тя пожела на всички „Обичайте града си“"

     "ДА ОБИЧАМЕ ПОМОРИЕ" е по-съдържателният призив!!!

    Горе