Вие сте тук: Начало » Общество » Кметът Иван Алексиев разпореди спешни противоепидемични мерки за детските градини в община Поморие

    Кметът Иван Алексиев разпореди спешни противоепидемични мерки за детските градини в община Поморие

    ivan_aleksievВъв връзка с влошената епидемиологичната обстановка и зачестилите проявления на грипни и респираторни заболявания в детските градини на територията на община Поморие, считано от 23 януари 2020 г. провеждането на учебно възпитателния процес ще се осъществява по преценка на директорите на детските градини, без преустановяване на дейността.

    Това пише в заповедта си кметът Иван Алексиев, която е изпратена до всички детски градини на територията на община Поморие.

    С разпореждането си кметът изисква да се преустанови достъпът на родители и външни лица в градините; де се засили сутрешният филтър при приемане на децата, задължително в присъствието на медицински специалист и да не се допускат болни служители до работните си места.

    Към момента броят на болните в Поморие е под критичното ниво. Ежедневно се следи за заболеваемостта от грип, както в детските градини, така и в училищата на територията на община Поморие.

    Горе