Вие сте тук: Начало » Спорт » Официално: ОФК Поморие е изваден от Втора футболна лига

    Официално: ОФК Поморие е изваден от Втора футболна лига

    ОФК Поморие официално е изваден от Втора футболна лига, съобщава Спортно-техническата комисия на БФС. Ето цялото решение

    Предвид решение на Лицензионната комисия при БФС от 24.02.2020 година за отнемане на професионалния лиценз на ОФК „Поморие“ за сезон 2019/2020 г, СТК при БФС определя следните санкции:

    1. За първо неявяване, поради непокриване на спортни критерии в срещата от 19-ти кръг на Втора лига между отборите на ФК „Кариана“ Ерден и ОФК „Поморие“, на основание чл. 24, ал. 1, букна а/, от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2019/2020 г на ОФК „Поморие“, се присъжда служебен резултат 3:0 в полза на ФК „Кариана“ Ерден, отнемат се три точки от актива на ОФК „Поморие“ и им се налага имуществена санкция в размер на 2000/две хиляди/ лева.
    2. За повторно неявявяване, поради непокриване на спортни критерии в срещата от 20-ти кръг на Втора лига между отборите на ОФК „Поморие“ и ПФК „Нефтохимик 1962“ Бс, на основание чл. 24, ал. 1, букна б/, от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2019/2020 г, на ОФК „Поморие“ се присъжда служебен резултат 3:0 в полза на ПФК „Нефтохимик 1962“ Бс и  се налага дисциплинарно наказание- преместване на отбора в по-ниско ниво (следващото по низходящ ред) за следващата спортно-състезателна година без право да довърши участието си в настоящата спортно-състезателна година.
    3. На основание чл. 24, ал. 11, буква “б” от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2019/2020 г, в следващите срещи на ОФК „Поморие“ се присъжда служебна загуба при резултат от 3:0 в полза на отборите с които следва да играе по програма.

    На основание чл. 24, ал. 1, буква б, СТК при БФС предлага на ДК при БФС да потвърди гореописаните санкции към ОФК „Поморие“.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе