Липсват медицински маски и дезинфектанти в аптеките в Поморие

maska1Точно в дните,  когато е въведено извънредно положение, когато са повишени мерките за сигурност  и има задължително  изискване всички да са дезинфекцирани и с предпазни маски на лицето, няма в нито една аптека в Поморие защитни маски за лице и дезинфектанти.

С разгара на най-силната превенция срещу разпространението на коронавируса, от аптеките  са изчезнали всички течни дезинфектанти, както и маските, които е добре да се носят, и от болни – от грип или респираторни заболявания, и от здрави, които искат да се предпазват, когато са навън.

При проверка от Радио Милена на аптеките в Поморие днес, се оказа, че всички фармацевти са поставили бележки на вратите си, че в аптеките  няма маски, дезинфектанти, витамини и разни други лекарства, свързани със заболяването от коронавирус.

1 коментар

  1. Как и по какъв начин се случва тази карантина? Въпрос към щаба за борба с корона вируса, министър председателя Борисов, президента Радев,главния прокурор Гешев и депутати от Народното събрание. Дами и господа след като леките случаи на заразени с Covid-19 си остават на домашно лечение и са под карантина тези които са в тях в домовете нали не мислите че дезинфекцират през половин час и носят предпазни маски и ръкавици и не пипат там където е пипнал болния. Същите тези субекти имали контакт с болните поставени под карантина или за домашно лечение свободно ходят по улици, магазини и на работа. Как ще спрете вируса при подобна ситуация?