Вие сте тук: Начало » Водещи новини » Кметът Иван Алексиев нареди нови мерки в община Поморие

    Кметът Иван Алексиев нареди нови мерки в община Поморие

    merkiС цел подобряване координацията между институциите на местно ниво по отношение на мерки, сигнали и социални услуги на територията на община Поморие против COVID-19, кметът Иван Алексиев, който е и председател на Общинския кризисен щаб нареди стриктни организационни мерки, съобщават от пресцентъра на Община Поморие .

    Сигнали за нарушения, като: Струпване на големи групи от хора на едно място; Неспазване на Заповедите, разпоредбите и инструкциите на Министерство на здравеопазването; Нарушаване на обществения ред и др. , могат да се подава към:

    – Звено „ОРС“ при Община Поморие, тел.: 0700 11 301

    Павлин Новаков – гл. експерт „ОМП“ при Община Поморие – Секретар на общинския кризисен щаб, тел.: 0596 2 63 15, 0885 70 60 56;

    РУ на МВР – Поморие, тел.: 0596 2 20 90 

    Както и на телефон: 112

    Отговорни лица за спазване на строга 14 дневна задължителна карантина от всички лица пристигащи на територията на община Поморие от обявените рискови държави са:

    • гл. инспектор Георги Куцаров – Началник на РУ на МВР – Поморие.
    • кметове и кметски наместници на територията на община Поморие.

    За оказване на съдействие на лица в неравностойно положение и под карантина, чрез закупуване на храни, лекарства и стоки от първа необходимост, отговарят:

    – Кметове на кметства и кметски наместници в община Поморие.

    – Общинско предприятие „Социално обслужване“

    Продължава записването на обявения горещ телефон: 0596 22351 в подкрепа на възрастни, самотни, болни и хора, поставени под карантина.

    Основните улици в Поморие се дезинфекцират. Ежедневно се обработват паркове, детски площадки, съдовете за смет и автобусни спирки. Прави се всичко възможно за осигуряване на дезинфекциращи материали, маски, ръкавици и защитни облекла за МБАЛ, Медицински център, Лични лекари, РУП и ПБЗН.

    „Преди всичко благодаря на всички жители и граждани на община Поморие за проявеното сериозно отношение и стриктно спазване на правилата и указанията на Националния оперативен щаб срещу разпространението на заразата COVID-19. Благодаря на всички, които сигнализират, бдителни са към всяка нередност и ни информират за всяко недобросъвестно отношение. Това е правилният начин максимално да ограничим епидемията в нашата община. Уверявам Ви, че всеки сигнал се проверява и се предприемат мерки, съвместно със служителите на РУП Поморие. Искрено благодаря и на доброволците, които искат да помогнат, всеки според собствените си възможности, и заедно да подкрепим всички в нужда. Благодаря Ви!“ Така кметът  Иван Алексиев  се обърна към жителите на община Поморие.

     

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе