Въвеждат по-строги мерки! Вижте новата заповед на министър Ананиев

ananievВъв връзка с усложняващата се ситуация, свързана с разпространението на коронавирус се въвеждат следните противоепедимични мерки на територията на Република България:

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед да бъде спрян износа на всички лекарства на хининова основа. Той съобщи и новите по-строги мерки за безопасност, които влизат в сила от 00.00 ч. на 21 март на територията на България:

I. 1. Преустановява се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

2. Органите на МВР  ще организират пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и да извършват проверка на целта на пътуването на гражданите. Ще се пропускат лица, само в случаи на неотложна необходимост.

3. През контролно-пропусквателните пунктове по т.2 се пропуска преминаването на лица само в случаи на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ, документ за самоличност.

II. Забранява се на лица до 60 годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки, всеки ден в периода от 8,30 – 10,30 ч., но е желателно и хората над 60 г. да се съобразят с тези часове.

Цялата заповед на министър Ананиев може да прочетете тук