Вие сте тук: Начало » Водещи новини » Болницата в Поморие с апел за финансови средства с цел за закупуване на допълнителна апаратура

    Болницата в Поморие с апел за финансови средства с цел за закупуване на допълнителна апаратура

    mbal_pomorieВ дните на национално изпитание, свързани с разпространението на коронавирусната инфекция, ръководството на МБАЛ “Поморие” се обръща с апел към граждани и фирми да подпомогнат болницата с  финансови средства за закупуване на допълнителна пациентска апаратура.

    Община Поморие е в непрекъсната връзка за осигуряване на необходимите защитни облекла, консумативи и дезинфектанти за лекарите и медицинските специалисти от МБАЛ.

    Управителят на болницата д-р Женя Караилиева се обърна към гражданите на община Поморие с думите:

    Уважаеми граждани,

    Във връзка с първите регистрирани в страната случаи на пациенти с COVID -19  от 8 март 2020г- всички сме поставени в безпрецедентна  за последните години ситуация  – изпитание на възможностите на цялата нация и здравеопазната система.

    Екипът на „МБАЛ ПОМОРИЕ”  към момента не е прекъсвал работния процес.

    Осигурени са като начало предпазни средства за персонала основно чрез : Община Поморие ,  МЗ чрез РЗИ – Бургас и дарители – колеги.

    С оглед задълбочаването на епидемиологичната обстановка се създават условия за увеличаване на броя на леглата за допълнителен прием на пациенти , нуждаещи се от медицинско наблюдение и лечение.

    За посрещане на предизвикателствата се нуждаем от допълнителен ресурс за пациентска апаратура – инфузионни помпи, пациентски монитори, дефибрилатор,  УЗ – инхалатор, спирометър и пулс оксиметър.

    ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:

    МБАЛ ПОМОРИЕ ЕООД – ГР. ПОМОРИЕ

    IBAN: BG24 SOMB 9130 1017 0004 02

    BIC: SOMBBGSF

    УПРАВИТЕЛ: Д-Р ЖЕНЯ КАРАИЛИЕВА

    МБАЛ Поморие и Община Поморие предварително благодарят на всеки, подал ръка в трудния момент.

    Горе