Вие сте тук: Начало » Общество » Дезинфекцират поморийските храмове за предстоящите религиозни празници

    Дезинфекцират поморийските храмове за предстоящите религиозни празници

    dezinfekciqВъв връзка с наближаващите големи християнски празници – Цветница и Великден и организацията по тяхното посрещане, Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий разпореди богослуженията във всички храмове на Сливенска епархия да се отслужват при спазване на разпоредбите на държавните органи за ограничаване на много хора в затворени пространства, като спазват регламентираното разстояние.

    На Възкресение Христово, службата ще се проведе по преценка на председателите на църковните настоятелства – в храма или на открито пред храма.

    В тази връзка кметът Иван Алексиев проведе среща с духовенството в Поморие, по време на която бяха набелязани мерки, необходими за изпълнение на всички разпоредби в условията на обявеното извънредно положение и за максимално обезопасяване провеждането на предстоящите големи празници, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

    Всички храмове в община Поморие ще бъдат дезинфектирани и ще разполагат с необходимия брой предпазни средства – маски и ръкавици. Служители от звено „Обществен ред и сигурност“ и РУП Поморие ще следят за спазване реда и условията за предотвратяване струпването на много хора на едно място.

    „Празникът е в душите ни, а храмът – пред иконата. Нека тази година смирено да погледнем навътре към себе си, да продължим да спазваме  ограничителните мерки и да останем вкъщи.“, призовава кметът Алексиев.

    Сливенският митрополит Йоаникий също призовава православните християни от епархията, по възможност, да останат по домовете си и там да отправят молитвите си.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе