Вие сте тук: Начало » Водещи новини » Мечтата на поморийските скейтбордисти е факт

    Мечтата на поморийските скейтбордисти е факт

    skeyt3Община Поморие завърши изграждането на Скейт парк Поморие. Реализирането му стана по желание на младежи, които инициираха и внесоха подписка, включваща десетки техни връстници, любители на сложните трикове и високия адреналин. Идейният проект за скейт парка бе предоставен от Ротари клуб Поморие и одобрен от децата на специална среща с кмета Иван Алексиев.

    Няколко месеца след първата копка, мечтата на поморийските скейтбордисти е факт. Скейт площадката се намира в парковата среда до НЧ „Светлина 1939“, в непосредствена близост до монтираните уреди за фитнес на открито, съобщават от Община Поморие.

    Скейт паркът е с различни нива на трудност, изпълнен е с най-подходящата за този тип съоръжения – шлайфана бетонова настилка. Бетонът е лесен за поддръжка, устойчив, с възможност да се моделира по множество начини и да поема различни натоварвания без да показва следи от ползване за дълго време. Фирмата изпълнител е „Джерамис Интернешънъл“ ЕООД.

    Използването на скейт парка е на собствена отговорност, а носенето на каска, наколенки, налакътници и накитници е препоръчително.

    Средствата за изграждането на Скейт парк Поморие са осигурени от бюджета на Община Поморие, като част от капиталовата програма за 2020 г.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе