Вие сте тук: Начало » Водещи новини » Престъпна схема за обири на паркинга на солниците в Бургас-разказ от първо лице

    Престъпна схема за обири на паркинга на солниците в Бургас-разказ от първо лице

    solniciПубликуваме получен на електронната ни поща сигнал от Валентина Радиева за това, че миналата неделя на паркинга на солниците в Бургас някой е  отворил колата й и е откраднал парите от портфейла. Описала  е  цялата ситуация с молба  да предупредим хората за тази престъпна схема за обири:

    В неделя 5.07.2020г. с моя приятелка и синът ми отидохме на бургаските солници, за да направим процедура в лечебната луга. Бях с личния си автомобил – семеен мини ван. Паркирахме на безплатния паркинг, който се намира на 10 мин. пеш от басейните с луга. Както всеки знае лични вещи там не се взимат, защото няма къде да се оставят, докато човек лежи в лугата и след това се маже с кал. Затова повечето хора ходят само по бански, а оставят пари, чанти и документи в автомобилите си на паркинга. От този сезон има вход на лугата, затова на паркинга двете с приятелката си отворихме портмонетата си, за да изкараме пари. Аз скрих моето в багажника, а тя остави нейното в плажната си чанта на задната седалка на колата. Отидохме в басейна с луга, лежахме 20 мин. Намазахме се кал и там се забавихме около 20 мин. После вървяхме намазани с кал до колата (10 мин.). Моята кола се отваря с ключ и няма аларма, но когато пъхнах ключа в шофьорската врата, той не можа да се завърти, беше се развалила. Отидох и опитах да отворя от другата врата. За съжаление при това въртене не разбрах, че автомобилът всъщност е бил отключен. Нищо необичайно нямаше, всичко си беше на мястото си. И така – взехме си плажните чанти и така, намазани с кал се отправихме към плажа. Постояхме там час и половина и се отправихме с колата към Бургас. В Бургас спряхме на магазина и в момента, в който трябваше да платя на касата установих, че портфейлът ми е празен – всичките ми пари липсваха. С радост видях, че  двете ми дебитни карти са там, разплатих се с карта. Личните ми документи също бяха в портмонето, нямаше други липси освен пари. Започнахме да умуваме дали не съм ги изръсила някъде… Тогава моята приятелка реши да провери дали не липсват и нейните пари. С ужас установи, че и нейните пари ги няма – липсваха й 300 лв. Имаше оставени две банкноти – десет и пет лева. Точната сума, която имах не си спомням, но бяха или 185 лв или 235 лв. Сигнал в полицията не подадох, защото много късно установих липсата, а и всички лични документи бяха непокътнати.

    Смятам, че това е схема, при която група от хора обират посетителите, като един наблюдава паркинга, друг проследява посетителите  знаейки, че оставят ценните си вещи в колата. Идеята им е да не вдигат много шум, затова не обират документи и банкови карти, а само пари.

     

    Горе