Вие сте тук: Начало » Общество » Отпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите

    Отпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите

    diskotekaСлед среща с представители на браншовата организация на собственици на заведенията в страната е постигнато съгласие за промяна в заповедта на министъра на здравеопазването, която определя противоепидемичните мерки.

    Първата промяна е да бъде разрешено функционирането на нощните заведения при заетост на местата на открито и на закрито не повече от един човек на 1 кв.м. и при спазване на всички противоепидемичните мерки за дезинфекция и дистанция. Подготвени са указания за тези мерки, които ще бъдат публикувани на сайта на здравното министерство.

    Втората промяна засяга провеждането на групови събития и сватби. Те да се провеждат при спазването на противоепидемичните мерки – дистанция от 1,5 метра и всички правила за дезинфекция.

    Трето: при настъпване на промяна в показателите и ситуацията в страната всички следващи промени да се правят при условия на съгласуваност с браншовата организация.

    Тези промени ще се осъществят при строг контрол от браншовата организация и здравното министерство, обяви зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе