Бюрото по труда с консултиране на открито на работодатели и търсещи работа лица

btНа 21 юли (вторник) и 23 юли (четвъртък) 2020 г., ’Дирекция „Бюро по труда’’ гр.Поморие провежда информационна кампания на открито  ” Да успеем заедно в епидемичните условия на COVID-19″ за консултиране на работодатели и търсещи работа лица. Дирекция ’’Бюро по труда’’ Поморие  ще посреща  работодателите на открито, за да отговорят на техните въпроси за новите антикризисни мерки, които предлага Агенцията по заетостта. Целта е бърза и оперативна подкрепа за бизнеса в условията на ограничения, наложени с въведената извънредна обстановка по повод разпространението на COVID-19.

В часовия диапазон от 9.00 часа до 13.00 часа в гр.Поморие, пред хотел Свети Георги в центъра на града  на открито, експертите от бюрото по труда ще бъдат на разположение на представителите на бизнеса за консултации във връзка с пакета ЗАЕТОСТ х 3 – проект „Заетост за теб”; подкрепата в сферата на транспорта и туризма чрез проект „КРАТКОСРОЧНА ПОДКРЕПА ЗА ЗАЕТОСТ В ОТГОВОР НА ПАНДЕМИЯТА ОТ COVID-19” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. и стартиралата в сряда (15.07.2020 г.) мярка с нов дизайн 60/40.

В шатрата на Дирекция ‘’Бюро по труда’’ гр.Поморие  търсещите работа и работодателите, засегнати от кризата, ще получат изчерпателна информация за услугите, които предлага бюрото по труда, заедно с различните актуални възможности за финансово подпомагане на дейността им. Така те ще бъдат максимално улеснени в избора на точната мярка и точният подход за бързо възстановяване. Експертите от бюрото по труда ще бъдат готови да отговарят на въпроси, да консултират и да дават насоки, за да могат възможно най-голям брой представители на бизнеса и търсещи работа да се възползват от подкрепата на държавата.