Вие сте тук: Начало » Общество » Проверени са сигнали за замърсяване на два плажа в Поморие

    Проверени са сигнали за замърсяване на два плажа в Поморие

    moreНа 19.07.2020 г. експерти от Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) и представители на Община Поморие извършиха проверки по два сигнала, получени на зеления телефон и тел. 112, за наличие на  пластмасови отпадъци в крайбрежните морските води на плаж „Северен плаж“ и за наличие на отпадъци и замърсяване с битово-фекални води на плаж „Поморие – изток“ в Поморие.

    По време на първата проверката бе извършен обход на плаж „Северен плаж“ и прилежащата му плажна ивица, който е със свободен достъп, не е отдаден на концесия и се стопанисва от Община Поморие. Констатирано е наличие на единични бройки пластмасови и дървени отпадъци, изхвърлени от морето, за което на общината е направено предписание за почистване в еднодневен срок.

    По- късно същия ден  бе  извършена проверка и по втория сигнал  на плаж  „Поморие – изток“, отдаден под наем на фирма „Ауто фактор“ ЕООД, която осигури свой представител. При извършения оглед се констатира, че плажната ивица е почистена от концесионера, не е констатирано оцветяване или специфичен мирис  на морските води.

    При проверките и на двата плажа експертите на БДЧР не са установили  изтичане на битово-фекални води, налична техника и хора, осъществяващи дейности на плажната ивица и във водния обект, съобщават от Басейнова дирекция  „Черноморски район“

    Един коментар

    1. А имаше години когато се вееше синия флаг на плажа…..ех какви времена на прикрита чистота а сега?

    Горе