Вие сте тук: Начало » Общество » За кои държави отпада PCR тест при влизане у нас

    За кои държави отпада PCR тест при влизане у нас

    psr_testОт 31.07. гражданите на Украйна и Йордания могат да влизат в България без PCR тест.

    В България срещу отрицателен PCR тест, направен през последните 72 часа, могат да влизат гражданите на Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова, Израел и Кувейт, съобщават от здравното министерство.

    На българските гранични власти трябва да бъде представен документ, показващ отрицателен резултат, който да съдържа имената на лицето, съгласно документа за самоличност, с който пътува, данни за лабораторията, извършила изследването, дата, на която е направен PCR тестът, изписани на латиница метод (PCR) и отрицателен резултат (Negative).

    PCR тест не се изисква за лица, пристигащи у нас от държави-членки на ЕС, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, страни по Шенгенското споразумение, както и от Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Република Корея, Тайланд, Тунис, Източна република Уругвай. Те не подлежат и на 14-дневна карантина.  Това  е нареждане на  министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов с издадената Заповед № РД-01-443/30.07.2020 г., която влиза в сила от днес, 31 юли.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе